VOORINSCHRIJVING VOOR DE GEILLUSTREERDE ROMAN ‘HET MONUMENT’


‘Het Monument’ is een geïllustreerde roman over het Koningin Juliana Monument.
De teksten zijn van Ingrid Mol, de tekeningen zijn van Babette Wagenvoort en de vormgeving wordt verzorgd door Studio Renate Boere.
Het verhaal gaat over de zoektocht naar het ultieme monument. Een avontuur over Koningin Juliana, over twijfels, commissies, over de kunstwereld en over pogingen het eeuwige leven te maken.
In 2013 was ik, Ingrid Mol, een van de vier kunstenaars die een schetsontwerp voor het monument voor Koningin Juliana voor Gemeente Den Haag mocht maken, ik heb de opdracht gekregen en kon in 2017 beginnen met de uitvoering van het monument. De roman schept een luchtig beeld van de periode tussen de opdrachtverstrekking en de plaatsing van het monument.

In het voorjaar van 2024 wordt, naar verwachting, het Koningin Juliana Monument geplaatst, we zullen dan tevens ons boek lanceren.

‘Het Monument’ koop je voor 30 euro. Wie zich vooraf inschrijft op het boek krijgt een plaats op de sponsorlijst in het boek en koopt het boek voor 25 euro (excl. verzendkosten).
Wil je bijdragen aan de realisatie van dit boek en je vooraf inschrijven? Stuur dan een email met je gegevens naar: Ingridmol70@yahoo.com o.v.v. je naam, emailadres, huisadres (bij verzending) en telefoonnummer.

Donaties zijn van harte welkom!